“És molt fort, s’ha de viure” així és el Sopar dels Sentits

‘El sopar dels Sentits’ que va tenir lloc el passat divendres 30 de novembre, va sorprendre gratament la vintena de comensals que van participar-hi ja que, més enllà d’una gastronomia excel·lent, van poder gaudir d’una experiència multisensorial única. La proposta, envoltada en tot moment de misteri i encant, va convertir-se en un esdeveniment artístic i científic d’alta qualitat on la imaginació, la creativitat i la sensibilitat de l’empresa organitzadora, Casitodoslosentidos, va sacsejar profundament cadascun dels assistents.

La vetllada va començar amb la degustació d’una copa de cava amb la resta de comensals al vestíbul de l’espai El Kubb, a Sesoliveres. A continuació, un a un van anar accedint a la sala del restaurant de manera individual i amb els ulls tapats per, durant dues hores i mitja, i mentre sopaven, percebre al màxim l’experiència de descobrir-se a si mateixos. L’àpat, però, transcendia els tradicionals ‘sopars a cegues’ amb una bateria d’estímuls excepcionals i inoblidables que van fer sentir als assistents sensacions indescriptibles.

“És molt fort, s’ha de viure”. Aquesta va ser la frase més repetida en acabar el sopar, una proposta que Casitodoslosentidos ja ha ofert en més de 420 ocasions arreu del món fent aparèixer imatges en algunes zones del cervell que habitualment estan adormides, presentant una realitat estremidora i, en definitiva, regalant una experiència de gran intensitat.

Prèviament, es va presentar la nova edició de “La gestión del nuevo talento sensorial”, el primer curs a nivell europeu en l’àmbit de les ciències sensorials. L’organitzen la Sociedad Española de Ciencias Sensoriales (SECS) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Jaume Estruch, coordinador del curs, va explicar que a dia d’avui comprem molts dels productes fent servir un perfil sensorial quan, paradoxalment, estem maleducats en aquest aspecte. Així, va fer observar els assistents que sovint “els arbres no ens deixen veure el bosc”, és a dir, que ens deixem endur per primeres percepcions i no utilitzem tots els sentits, sinó que fem prevaldre la vista per damunt dels altres i només ens arribem a creure allò que realment veiem amb els nostres ulls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *